Dal Be'tan

Twi'lek technician (slicer)

Description:

Dal er vokset op på planeten Be’tan, der primært er befolket af Twi’leks, og som på mange måder drejer sig om teknologi. Alle de store industrier er involveret i teknologiproduktion, og Universiteterne på Be’tal er blandt de mest anerkendte inden for informationsteknologi.

Under sin opvækst har Dal lært så meget som muligt om teknologi, også mere end den gennemsnitlige Twi’lek fra Be’tan. Han har altid været meget idealistisk omkring personlig frihed og informationsfrihed.

Under sin opvækst, og i starten af sin karriere som sikkerhedsanalytiker hos Be’tan Informatics, gik det langsomt op for ham at den teknologi han hjalp med af udvikle, og som han ønskede skulle gøre alle personer frie for overvågning og forfølgelse, var blevet kompromitteret af Imperiets afdeling for elektronisk efterretning.

Han satte sig for at afsløre hvordan Imperiet har plantet bagdøre i kritiske programmer og algoritmer, og hvordan dette er blevet brugt til at overvåge, styre og udnytte befolkninger i hele universet.

Sammen med en betroet kollega, Etal Be’tan, indsamlede de beviser mod Imperiet, som de havde i sinde at frigive for at afsløre Imperiets handlinger for alle. For at kunne opbevare beviserne i sikkerhed, konstruerede de 3 enheder inspireret af Jediernes Holocron-teknologi, som de havde skaffet sig skitser af. I stedet for at gøre enheder force-sensitive, blev de konstrueret med Holograf-baseret polymorfisk kryptering, som kun tillader udvalgte personer at tilgå dem. De kaldte disse enheder Holocrypts, og sammen gemte de alle de indsamlede beviser på 3 af disse enheder.

Men planen slog fejl, og inden de kunne fragte deres Holocrypts til sikre lokationer, blev Etal fanget og tortureret af Imperiets sikkerhedsstyrker. Det lykkedes ham at sende en aftalt sos-besked til Dal, inden han døde under tortur. Dal måtte flygte for livet, og har af frygt for sin families sikkerhed aldrig kunnet vende tilbage til Be’tal.

Dal (og indirekte, Etan) har derfor taget efternavnet Be’tan, for at kunne beskytte sin families sikkerhed. Han kæmper dagligt for at gøre galaksen mere fri, og for at indskrænke imperiets korrumperende magt. Han drømmer stadig om en gang at finde en eller flere af de glemte Holocrypts.

Dal Be'tan

Survival of the Misfittest Idless chrivers